A Microsoft Teams új funkciót indít a felvételek automatikus törlésére

A Microsoft, a technológiai óriás új funkcióval rukkolt elő a Teams számára. A legújabb szolgáltatás automatikusan törölheti a SharePointba vagy a OneDrive-ba mentett Microsoft Teams-rögzítési fájlokat.

Az új funkciót a Microsoft decemberi frissítéseiben vezették be a Team együttműködési platformjára. A funkció a Teams és az Android közötti probléma megoldása, amely néhány eszközön fagyási problémákat okozott segélyhívások indításakor, és magában foglalja a végpontok közötti titkosítást is.

A rendszergazdák mostantól kikapcsolhatják az automatikus kilépés opciót, amely alapértelmezés szerint engedélyezve van. Ha az indítás után nem történik semmilyen intézkedés, a legutóbbi felvételek 60 nappal azután is lejárnak, hogy azokat szintén automatikusan rögzítik. A blogbejegyzés megerősíti, hogy a Microsoft bevezette ezt az új funkciót “a vásárlói érdeklődések túlnyomó többsége miatt”.

A Microsoft azt mondta, hogy az újonnan létrehozott Teams megbeszélések felvételei alapértelmezés szerint általában 60 napon belül lejárnak. Ez a beállítás alapértelmezés szerint mindig be van kapcsolva a bérlők számára. A funkció aktiválása után azonban az összes létrehozott TMR törlődik a létrehozás dátuma után 60 nappal.

A PowerShell-parancsok lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy soha ne töröljék automatikusan a találkozókat a Teams Administrator Centerben. A Microsoft úgy jellemezte a funkciót, mint egy “egyszerű háztartási mechanizmust a tárolási zűrzavar csökkentésére”, amelyet a régebbi felvételek okoznak. Ezek az egyórás felvételek körülbelül 400 MB felhőtárhelyet fogyasztanak.

A Microsoft csapata rendszeresen dolgozik a platform fejlesztésén, hogy keményen versenyezzen más videokonferencia-platformokkal, mint például a Google Meet, a Zoom stb.. A Microsoft felfedte, hogy körülbelül 250 millió aktív felhasználója van havonta. Van benne kb. 80 millió aktív felhasználó havonta Android és iOS rendszeren.

Add a Comment

Your email address will not be published.