Amikor Joe Rogan eltávolított 2 milliárd dollárt a Spotify piaci értékéből

Mindenki számára, aki szeret podcastokat hallgatni, Joe Rogan egy általános név. Joe Rogan egy podcaster, több millió követővel világszerte. Podcastja a “The Joe Rogan Experience” címet viseli, és 2009-ben indult. Még mindig fogalmad sincs, ki az a Joe Rogan, és pontosan mi a vita közte és a Spotify között?

Tovább kellene olvasnod!

Joe Rogan a valóságszappanok és a stand-up komikusok műsorvezetője. A podcastja több millió hűséget szerzett az évek során, és a leghíresebb hírességek szerepeltek benne. Kanye West, Miley Cyrus és még Elon Musk is interjút készített tőle. A műsor havonta több mint 10 millió hallgatót gyűjt össze.

2020-ra a Spotify zenei streaming platform akár 100 millió dollárért megvásárolja a “The Joe Rogan Experience”-t!

Joe Rogan 2 milliárd dollárt eltávolított a Spotify Market Value 1-ből

De tavaly Joe Rogan egy vita közepébe került, amikor interjút készített Dr. Robert Malone-nal. Dr. Malone virológus, de számos vitában részt vett. Azzal vádolják, hogy téves információkat terjesztett a Covid-19 vakcinával kapcsolatban. Támogatta a viaszellenes mozgalmat, és azt is elmondta, hogy az embereket „hipnotizálták”, hogy viseljenek maszkot. Vádat emelt a kórházak ellen is, mert rosszul diagnosztizálták a Covid-19-es betegeket.

Ezenkívül támogatta az “Ivermectin” gyógyszer használatát, amely parazitaellenes gyógyszer. Ennek a gyógyszernek nincsenek ismert előnyei a Covid-19 kezelésében. Nemcsak Dr. Robert Malone, hanem maga Joe Rogan is bevallotta, hogy Ivermectint használt öngyógyításra, amikor megfertőződött Covid-19-cel.

Hogyan törölte ki Joe Rogan 2 milliárd dollárt a Spotify piaci értékéből?

Közel 300 kutatóból, orvosból és más egészségügyi személyzetből álló csoport követelte, hogy intézkedjenek Joe Rogan ellen. Nyílt levelet írtak alá a Spotify-nak Joe Rogan elleni vádakkal.

Nem sokkal ezután a jól ismert, 76 éves zenész, Neil Young a Spotify-ról húzta elő zenéit. Neil Young gyermekbénulást kapott, mielőtt a vakcina elérhető lett volna. Nyíltan nyilatkozott a Spotify-nak, és azt mondta nekik, hogy akár őt, akár Joe Rogant megkaphatják. De nem a kettő együtt. Azóta Neil Young arra buzdította rajongóit, hogy térjenek át más zenei streaming platformokra, például az Apple Musicra.

A legendás zenész, Joni Mitchell szintén szolidáris volt Neil Younggal, és még a Spotify-ról is eltávolította a zenéjét. Azt mondta, hogy a Spotify platformot biztosít azoknak, akik dezinformációt terjesztenek, és az életükbe kerülnek.

Amikor Neil Young visszavonta zenei katalógusát a Spotify-tól, a Spotify részvény értéke jelentősen zuhant. Idén január 27-én a Spotify részvényeinek árfolyama elérte a valaha volt legalacsonyabb értékét, 171,32 dollárt részvényenként. Január 31-én a Spotify már közel 2 milliárd dollár bevételtől esett el.

Mit mondott Joe Rogan a védelmében?

Azokra a vádakra, miszerint dezinformációt terjesztett, azt mondta, szívesen beszélget olyan emberekkel, akiknek más a véleménye a témáról. Elmondta, hogy a jövőben megpróbálja egyensúlyba hozni az ellentmondásos véleményeket az eltérően vélekedőkkel. Azt mondta, mindenféle véleményt szeretne bemutatni az emberektől, nem csak a Coviddal kapcsolatban, hanem olyan témákkal kapcsolatban is, mint a jólét, az egészség és a fitnesz.

Mit szólt a Spotify a kudarchoz?

Nem sokkal a vita kirobbanása után Daniel Ek vezérigazgató azt mondta, hogy a Covid-19-ről szóló podcastoknak mostantól követniük kell a tartalmi tanácsokat. Beszélt a tartalmi szabályokról is, amelyek átláthatóbbá teszik a tartalmi irányelveket.

Joe Rogan 2 milliárd dollárt eltávolított a Spotify Market Value 2-ből

Hozzátette továbbá, hogy a Covid podcastokkal kapcsolatos tartalmi tanácsok egy erőforrás-központ felé vezetik a hallgatókat. Ez a Covid-19-forrásközpont frissített információkészlettel rendelkezik majd, amelyet orvosok, kutatók és közegészségügyi hatóságok osztanak meg a világ minden tájáról. Emellett a Spotify meghatározza platformszabályait és irányelveit is. Az irányelveket megsértő tartalomkészítőket eltávolítják a platformról. A vállalat arra törekszik, hogy felelősségre vonja az alkotókat az általuk közzétett tartalomért, valamint eszközöket biztosít számukra az alkotók és a kiadók számára, hogy jobban megértsék a tartalmi irányelveket.

Add a Comment

Your email address will not be published.