Az RBI 2023-ra vezeti be India digitális fizetőeszközét

A 2022–2023-as indiai költségvetésben Nirmala Sitharaman, az Unió pénzügyminisztere beszélt az indiai digitális valuta bevezetéséről. Azt javasolta, hogy a digitális fizetőeszközt a Reserve Bank of India (RBI) vezesse be, és a Blockchain technológia köré összpontosuljon. A digitális valuta bevezetése “nagy lendületet” fog adni a gazdaságnak – tette hozzá.

Amit Nirmala Sitharaman mond a digitális valutáról

Nirmala Sitharaman elmondta, hogy a digitális valuta segíteni fogja a valutarendszer kezelését. Ezzel együtt ez a digitális valuta egy olcsóbb és hatékonyabb valutakezelési rendszerhez is hozzájárul. hozzátette, hogy a 2022-2023 közötti időszakra szóló pénzügyi támogatás az RS-től. 1 milliót adnak az államoknak a beruházások katalizálására.

  • Az RBI 2023-ig bevezeti az indiai digitális valutát 1
  • Ezenkívül ismertette a digitális eszközök értékesítéséből származó bevételek 30%-os adójának tervét.
  • Kína volt az első nagy gazdaság, amely digitális valutát bocsátott ki

A nagy gazdaság által kibocsátott első digitális valuta a kínai digitális RMB volt. Tádzsikisztán már 2021 szeptemberében bejelentette a CBDC létrehozását. Ez a Phantom Alapítvánnyal történt. Az első afrikai ország, amely felfedte CBDC-jét, Nigéria volt. A CBDC-t október 25-én mutatták be.

Ezzel India csatlakozott más országokhoz, amelyek már rendelkeznek digitális valutával.

Az unióért felelős miniszter szakértői bizottság felállítását is javasolta a kockázati tőkebefektetések és a kockázati tőke növelésére irányuló megfelelő intézkedések biztosítására.

Add a Comment

Your email address will not be published.