Frissítse régi termosztátját digitálisra

Ha régi termosztátját programozható vagy digitális termosztátra cseréli, az év közben jelentősen megváltoztathatja villanyszámláit. Ez az útmutató megtanítja Önnek, hogyan cserélje ki a régi higanyos termosztátot, hogyan cserélje ki a tárcsát vagy a kézi beállítást egy új digitális termosztátra.

Valóban nincs szükség intelligens termosztátra

Ha eljött az ideje egy új termosztát beszerzésének, számos választási lehetőség közül választhat. Nehéz elhinni, de még mindig vásárolhat régimódi kézi termosztátokat körülbelül 30 dollárért a Lowes és a Home Depot kínálatában. A kézi termosztáthoz manuálisan kell beállítani a kívánt hőmérsékletet egy gomb elforgatásával vagy egy kis kar elcsúsztatásával.

A legtöbb csere esetében ez a legolcsóbb és legegyszerűbb. De nem ez a leghatékonyabb termosztát. Bár olcsóbbnak tűnnek, végül többe kerülnek, mint egy egyszerű digitális, programozható vagy intelligens termosztát. A kézi termosztátok nem olyan pontosak, és sok energiát pazarolnak, ami magasabb villanyszámlát jelent Önnek.

Frissítés digitálisra

A termosztátok következő lépése a digitális. Itt kezd zavaróvá válni a különféle stílusok és funkciók miatt. Hosszú távon a digitális termosztát pénzt takarít meg. A megtakarításokról itt olvashat bővebben: Energy Savings From Energy.gov.

Igen, érdemes digitálisra frissíteni, de szüksége van egy intelligens termosztátra? Egy egyszerű frissítés digitálisra körülbelül 60 dollárba kerül. Az okoseszköz frissítése körülbelül 150 dollártól kezdődik, és akár 300 dollár is lehet.

Most egy intelligens termosztáttal számos funkciót és előnyt élvezhet. De ezek közül valószínűleg csak kettőt fog használni: telefonon szabályozza otthoni hőmérsékletét és figyelje energiafelhasználását. A legtöbb intelligens termosztát további funkciókkal rendelkezik, például szobaérzékelőkkel, karbantartási ütemezéssel, tanulási módokkal és hangutasításokkal.

Az intelligens termosztátok Wi-Fi internetkapcsolatot használnak, hogy mindig hozzáférést biztosítsanak. Ha őrködik, és 24 órás csekket szeretne, megérheti az extra költséget.

Otthonomban volt mindhárom. Manuális, digitális és intelligens változatok. Manapság biztosan nem telepítenék manuális stílust. A Digital kevesebb mint 10 dollárral növeli a csere költségeit, és körülbelül egy óra alatt kicserélhető. Az intelligens verziók szépek, de soha nem használom az összes olyan funkciót, amiért már fizettem! Az intelligens termosztátokhoz pedig a rettegett “C” vezetékre lesz szükség. Ha 10 évnél régebbi otthonban él, valószínűleg nem fut ki ez a vezeték a sütőből, és szakembernek kell telepítenie.

Vegyen digitális termosztátot, de ne okosat

Javaslom egy alap digitális termosztátot alap programozással. A legtöbb digitális stílusnál még a programozási funkciókat sem kell használnia. Manuális opcióval rendelkeznek, és egyszerűen beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. Igen, részben azért csinálom, mert lusta vagyok! Én így állítom be az enyémet télen-nyáron. Igen, programozhatnám, de nekem nem nagy gond, ha megyek, fel-le állítom, és hazaérve újra beállítom.

Egy új digitális termosztát használatával előre meghatározhatja otthona hőmérsékletét a hét során több napra és időpontra. Ugyanolyan hatékony lehet, mint egy intelligens termosztát, amellyel növelheti otthona energiahatékonyságát.

És emlékszel arra a nagyszerű lehetőségre, hogy a termosztátot a telefonodról állíthatod? Évente kb kétszer használtam. Úgy tűnt, hogy valaki úgyis mindig otthon van, és már beállította, amit szeret, vagy soha nem vettem a fáradságot, hogy hazafelé állítsam a hőmérsékletet. Alapvetően körülbelül 5 másodpercet takarít meg egyetlen gombnyomással. Nekem nem éri meg a többletköltséget, de lehet, hogy neked.

Tippek a régi termosztát nem intelligens stílusra cseréjéhez

Sok változtatást önállóan is végrehajthat. Ha nem érzi kényelmesen a szükséges eszközöket, vagy nincs tapasztalata, mindig kérjen szakembert, aki elvégzi helyette a telepítést.

KAPCSOLJA KI A SÜTŐT.

Kapcsolja ki a fűtési és légkondicionáló rendszer áramellátását a fő szervizpanelen. A megfelelő kapcsolót egyértelműen meg kell jelölni.

ELTÁVOLÍTJA A MEGLÉVŐ TERMOSZTÁTOT

Általában csak egy csavarhúzóra van szüksége. Csavarja ki a termosztát rögzítőcsavarjait, és vegye le a termosztát talpát.

VÁLASZD KI ÉS JELÖLJE MEG A KÁBELET

Most le kell választania a vezetékeket. Jelölje meg a vezetékeket színes szalaggal, hogy emlékezzen, hol vannak. Nincs szabványos színkód, így a vezetékek könnyen azonosíthatók.

SZERELJEN BE ÚJ TERMOSZTÁT ALAPOT ÉS KEZELÉSET

Kövesse a gyártó utasításait az egyes eszközök közötti apró eltérések esetén. Húzza meg a kábelcsatlakozásokat, és győződjön meg arról, hogy a kábelek és a köpeny jó állapotban vannak.

AKKUMULÁTOROK HOZZÁADÁSA ÉS TELEPÍTÉSE A TERMOSZTÁTOT

Helyezze be az elemeket a termosztát alapjába, és szerelje fel a falra. Ezen a ponton áttekintheti a kézikönyvet, hogy milyen programozást szeretne végezni.

Élvezze új termosztátja előnyeit

Számos módja van a fűtési és hűtési költségek megtakarításának. Ezek a digitális eszközök csak egy kicsivel többe kerülnek, mint a régi stílus, és sokkal kevesebbe, mint egy okoseszköz. De még mindig modern technológiával vannak felszerelve. Hosszú távon a digitális termosztát energiatakarékos és költséghatékony, és szinte minden házban működik.

Ha otthona fűtési és hűtési rendszerének fejlesztésén gondolkodik, ne felejtse el a termosztátot! A megfelelő termosztát javíthatja az energiahatékonyságot, miközben megkönnyíti otthona fűtését és hűtését.

Add a Comment

Your email address will not be published.