Hasonlítsa össze a karácsonyfa világítás költségeit – LED-es lámpák és hagyományos

A Lowes különféle mesterséges karácsonyfákat, LED-lámpákat, fényfüzéreket, kötéllámpákat, jégcsaplámpákat, hálólámpákat és még sok minden mást kínál, amelyek segítik a nyaralást és a karácsonyi hétvégét. Az előre megvilágított fáktól a kicsikig ahhoz, hogy elférjenek az asztallapon, a Lowes megtalálja azt a fát, amely a legjobban megfelel az Ön helyének, stílusának és költségvetésének.

A karácsonyi világítás a fáinkon, a kandalló körül és a szabadban fontos szezonális dekoráció.

Hangulatos fényt kölcsönöznek, ami miatt akár nappal, akár éjszaka beltérben is meg kell világítani. Sokkal több energiát használunk otthon a karácsonyi hétvégén, ami viszont kihat a villanyszámládra. Érdemes tehát LED-es favilágításra váltani, valamint egész évben energiatakarékos izzót használni otthonában.

Évről évre egyre több fát díszítenek LED világítással. A fénykibocsátó dióda vagy LED-es karácsonyfa világítás erős, gyertyafényt bocsát ki, amely 80 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint az izzók. Hosszabb élettartamúak és hűvösebbek is, mint a hagyományos izzók, mert nincs izzószáluk.

Színük ragyogása miatt a LED lámpák tökéletesek beltéri és kültéri használatra egyaránt. A karácsonyi LED-es világításra való átállás az ünnepi időszakban energiát és pénzt takarít meg. Egyszerűen leírva: a LED karácsonyi világítás kevesebb wattot és áramerősséget használ a képernyő megvilágításához. A kevesebb watt alacsonyabb villanyszámlát jelent.

Hány wattot fogyaszt a karácsonyi világítás?

A watt a felhasznált energia mennyiségének mértéke. A watt általában izzónként vagy zsinóronként van megadva, az izzón vagy az UL-címkék közelében egy zsinóron.

A piacon kapható legrégebbi izzó a nagyméretű C7-es. Nagyok és színesek, és évtizedek óta léteznek. Használatuk is a legdrágább. A következő a mini lámpa. A mini izzó vagy izzólámpa lényegesen kevesebb wattot fogyaszt, mint egy nagyobb C7-es izzó. De az újabb LED-lámpák általában 80-90%-kal kevesebbet fogyasztanak, mint az izzók.

A LED karácsonyi fényhatás lényegesen kisebb, mint a villanykörték, és az izzók mindig hidegek maradnak tapintásra. A LED lámpák pénzt takarítanak meg a villanyszámlán és befektetésként is: átlagos élettartamuk 20 000+ óra, szemben az izzók 3 000 órájával.

Mennyit tudsz megtakarítani?

Kilowattóránként 0,15 átlagos kilowattóra költséget használtunk. Egy kilowattóra 1000 watt. Képletünk az üzemeltetési költségek kiszámításához:

Összehasonlítottuk a 100 darabos mini villanykörték ünnepi lámpakészletét egy 100 számos LED-es lámpakészlettel. Az egyes “lámpák” hivatalos teljesítményértéke 0,4 watt a minikészletben és 0,07 watt LED-enként. Egy 100-as izzósor 40 watt, míg egy 100-as LED körülbelül 7 watt. Egyszerűen el kell osztani a watt/kilowattórákat, hogy megkapja az óránkénti működési költséget.

A karácsonyi világítás működési költsége:

Izzók. (40 watt / 1000) = 0,04 kilowatt. Most vegyen 0,04 kilowatt x 1 óra X 0,15 cent per óra = 0,006 cent per óra vagy körülbelül 6 cent 10 óra használathoz. Elsőre nem hangzik túl soknak, de ne feledje, hogy minden könnyű hurokra vonatkozik.

Szorozza meg ezt a karácsonyfán lévő tipikus 10 lámpával, és 0,60 centbe kerül 10 óra használat.

Led lámpák. (7 watt / 1000) = 0,007 kilowatt. Most vegyen 0,007 kilowatt X 1 óra X 0,15 cent / óra = 0,001 cent / óra vagy körülbelül 1 cent 10 óra használathoz. Ezt megszorozzuk 10 szállal egy fán, és 0,10 centbe kerül 10 óra használat.

Lényeg dollár: Ha 30 napon keresztül napi 10 órában ég a lámpája, 10 vezetékes izzó körülbelül 18 dollárba kerül.

10 vezetékes LED-lámpa használata körülbelül 3 dollárba kerül.

Igen, a LED-lámpák vásárlása többe kerül, de a használatuk sokkal kevesebb, mint a hagyományos izzóké.

TÖBB PÉNZT takarít meg EGY IDŐZÍTŐ HASZNÁLATÁVAL

Igen, az időzítők segítenek energiát megtakarítani azáltal, hogy pontosan beütemezik, hány órát kell használni a karácsonyi fényeket. Csak állítsa be az időzítőt, és dőljön hátra, amíg a fa kigyullad, vagy az udvar karácsonyi csodaországgá változik.

Ön szabályozza, hogy mikor kapcsolnak be, ki, és mennyi vagy mennyi lesz a villanyszámlája januárban!

Add a Comment

Your email address will not be published.