Ismerje meg a lakáshiteleket és a lakástőkét

Tekintse meg bármelyik bank weboldalát, és számos lehetőséget talál lakáshitelre és lakáshitelre. Mindkettő lehetővé teszi, hogy kölcsönt vegyen fel otthona értékével szemben. Íme, mit jelentenek a kifejezések, és mi a különbség a lakáshitel és a lakáshitel között.

Ez a bejegyzés szponzorált bejegyzés. Kompenzációt kaptunk a szponzortól. Ez a bejegyzés teljes mértékben a szponzor véleménye és értékelése. Alapvetően a lakáshitel, amelyet általában jelzáloghitelnek hívnak, akkor jön, amikor megvásárolja a lakást, és segít a finanszírozásban. Amikor elkezdi fizetni ezt a jelzáloghitelt, tőkét gyarapít az otthonában. Az equity lehetővé teszi, hogy több pénzt vegyen fel lakáshitel révén.

Hogyan működik a jelzálog

A jelzáloghitel az elsődleges módja a lakóingatlanok magántulajdonának finanszírozásának. Legtöbbünknek nincs készpénze a lakásvásárlásra, ezért azt egy bankkal vagy hasonló hitelintézettel finanszírozzuk.

A jelzáloghitelek kamatozásúak, és meghatározott időn belül törlődnek, általában 20-30 év alatt.

Számos könyvet találhat a jelzáloghitelekről / hiteltanácsadásról az Amazonon: Jelzálogkölcsönök és HELOC. A könyvek minden tantárgyhoz és tapasztalati szinthez elérhetők, ezért böngésszen néhány cím között.

A jelzáloghitel alapvető elemei

A jelzáloghitel sok összetevőből áll, de a fő összetevők a tőke, a kamat, az adók és a biztosítás. Egyes hitelezők ingatlanadó letéti számlát is igényelnek.

 • Íme egy rövid leírás a lakáshitelről:
 • Ingatlan: a finanszírozott fizikai lakás.
 • Jelzálogjog: a kölcsönadó ingatlanra vonatkozó biztosítéki érdekeltsége. Ezt a kamatot jelzáloghitel biztosítja.
 • Kölcsönvevő: az a kölcsönvevő, aki az ingatlanban tulajdonjogot hoz létre.
 • Hitelező: Általában bank vagy más pénzintézet.
 • Fő: a kölcsön eredeti dollárértéke.
 • Kamat: a kölcsönadó pénzének felhasználásáért járó pénzügyi díj.
 • Lezárás: annak lehetősége, hogy a kölcsönadónak vissza kell vennie az ingatlant. Ez a zálogjog által létrehozott zálogjog érvényesítésével történik.
 • Végső költségek, értékelési költségek és pontok: a bankja által a kölcsönre felszámított díjak.
 • Blokkszámla: ingatlanadó és lakásbiztosítás havi befizetése.
 • Hogyan működik a lakáshitel

Jelzáloghitelek és lakástőkék

A lakáshitel hasonló az eredeti lakáshitelhez. Felvesz egy bizonyos összeget, majd a törlesztési időszak alatt fizet. A lakáshitel kulcsa, hogy a lakásnak többet kell érnie, mint amennyivel az eredeti jelzáloghitellel tartozik. Léteznek lakáshitel vagy HELOC is.

Ha az Ön otthona 200 000 dollárt ér, és 100 000 dollárral tartozik az első jelzálogkölcsönhöz, akkor 100 000 dollárnyi tőke van az otthonában. Mostantól használhatja a részvényt egy másik hitel biztosítékaként. Általában a saját tőkéjének akár 80 százalékát is felveheti hitelképességétől és aktuális tartozásaitól, például hitelkártyáitól vagy autós fizetéseitől függően.

A jelzáloghiteleket gyakran olyan kiadások finanszírozására használják, mint a házfelújítás, az orvosi számlák vagy a főiskolai oktatás. A lakáshitel újabb jelzálogkölcsönt hoz létre a házon, és csökkenti a saját tőkét.

A lakáscélú hitel vagy a HELOC is kölcsön, de csak szükség esetén veszi igénybe. Kicsit olyan, mint egy hitelkártya, kivéve, hogy az otthonát biztosítékként használják. Nem fizet kamatot vagy díjat, hacsak nincs egyenlege, és általában büntetés nélkül, korán kifizetheti.

A HELOC segítségével finanszírozhat lakásfelújításokat, konszolidálhat hitelkártyákat vagy fedezheti a sürgős költségeket.

A fő különbség a lakáshitel és a lakáshitel között az, hogy a részvényhitel lezárásakor egyösszegű készpénzt kap. Pontosan tudja, mennyi lesz a havi törlesztőrészlete, és mennyi ideig tart a hitel törlesztése. A HELOC segítségével hozzáférhet a pénzéhez, és szükség esetén felhasználhatja.

KUTATÁSA ÉS VÁLASZTJA MEG A SZÁMÁRA VALÓ HITELT

Egy hegynyi papírmunka után most saját otthonod tulajdonosa vagy, vagy részvénykölcsönt vettél fel. Folytassa a havi befizetések teljesítését. Ne feledje, hogy ha nem fizet jelzálogkölcsönt vagy jelzálogkölcsönt, a hitelezőnek joga van átvenni a lakást.

Előzetesen számoljon és kutasson sokat, hogy megállapítsa, mennyi lakást vagy maximális hitelt engedhet meg magának. A kölcsön felvétele stresszes és zavaros folyamat lehet. Kezdje tehát korán, kérjen tanácsot barátaitól és családtagjaitól, és keresse a legjobb árakat.

Add a Comment

Your email address will not be published.