Minden információ, amire szüksége van a rejtett otthoni biztonsági kamerákkal kapcsolatban

Egy dolog, ami miatt mindannyian aggódunk, szeretteink és tárgyaink biztonsága. De otthonunk biztonságának garantálása érdekében 24 x 7 körül lehetünk? A válasz nyilvánvalóan nem. De a technológia világának köszönhetően akkor is ott lehetünk, amikor nem! Otthonunkon és irodáinkon szemmel tarthatjuk ügyeink intézését, nyaralását vagy távollétét.

Kezdjük azzal, hogy felteszünk néhány kérdést:

  • Mindig aggódik otthona biztonságáért, amikor nincs a közelben?
  • Szeretné figyelni a házát, amikor távol van nyaralni?
  • Nem tud rendesen aludni éjszaka, mert félti saját vagy családja biztonságát?
  • Ha a fenti kérdések közül akár csak egyre is igennel válaszolt, akkor mi megtaláljuk a tökéletes megoldást az Ön számára.

rejtett otthoni biztonsági kamera 1

Elengedheti minden gondját, ha rejtett biztonsági kamerákat telepít otthonába. A rejtett biztonsági kamerák nagyszerű befektetést jelenthetnek otthona biztonsága és nyugalma érdekében.

A rejtett biztonsági kameráknak vannak előnyei és hátrányai is. Az alábbiakban felsoroltunk néhány szempontot, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt otthona vagy munkahelye biztonsági rendszerébe fektetne be.

A rejtett otthoni biztonsági kamera előnyei: –

A rejtett biztonsági rendszer jól működik, mert nem mindenki számára látható. Otthon- vagy üzlettulajdonosként csak Ön tudja a biztonsági rendszerének helyét. Ez megakadályozza, hogy a potenciális bűnözők manipulálják a biztonsági rendszert.

Az ingatlanában és környékén zajló tevékenységek könnyen nyomon követhetők távolléte alatt is. Akár nappal van, akár éjszaka vaksötét, kényelmesen érezheti magát, és hagyhatja, hogy a rejtett biztonsági kamera elvégezze a dolgát.
A technológia egyre megfizethetőbbé válásával a rejtett biztonsági kamerák vagy a kémkamerák olcsóbbakká válnak. Minden pénztárcához elérhető egy.

Melyek a rejtett otthoni vagy üzleti biztonsági kamerák hátrányai?

A rejtett biztonsági kamera nem rendelkezik azzal a technikai előnnyel, hogy hangot rögzít. Ha szeretné figyelemmel kísérni az ingatlanában zajló tevékenységeket, és hangot szeretne vele együtt, mikrofont kell csatlakoztatnia.

Bár gyakorlatilag minden költségvetéshez vannak rejtett kamerák, az igazság az, hogy egy jó minőségű biztonsági rendszer nagyon költséges lehet. A tiszta és folyamatos képeket többnyire a fejlett kamerák garantálják.

rejtett biztonsági kamera otthonra

Előfordulhat, hogy bár telepített egy rejtett biztonsági kamerát, nem tud hozzáférni egyetlen képhez sem. Ez azért fordulhat elő, mert a kamerák néha pusztán technikai hiba miatt leállnak.

A rejtett biztonsági kamerák nem tudják megállítani a bűnözést. Őszintén szólva, figyelemmel kísérhetik a tevékenységeket és bizonyítékokat gyűjthetnek. Számos olyan eset is előfordult, amikor a bűnözők meg tudták kerülni a biztonsági kamerákat és bűncselekményeket követtek el.

Beszámoltak olyan esetekről, amikor az embereket beleegyezésük nélkül filmeztek szállodai szobákban, öltözőkben stb. Így azokban az esetekben, amikor a kamerát szándékosan elrejtették, visszaélhetnek vele.

Mit kell szem előtt tartani a rejtett biztonsági kamerarendszer telepítésekor?

Ügyeljen arra, hogy pontosan feltérképezze azokat a pontokat, ahol a kamerákat telepítenie kell. Az alapos felmérés segíthet azonosítani a lehetséges problémás területeket. A biztonsági kamerák többnyire a bejárati és a garázsajtón szükségesek.
A kamerák elhelyezkedésétől függően választania kell a vezeték nélküli vagy a vezetékes kamerák között

A vezeték nélküli kamerákat nyilvánvalóan könnyebb beállítani, mert WiFi-vel működnek. Vezetékes kamerarendszer telepítésekor a kábelek vagy a falon vagy a mennyezeten haladnak keresztül

A kamerák áramforrását is rendezni kell. A vezetékes kamerarendszer tápellátása egy egyszerű kábelen keresztül történik, amely általában egyben tartalmazza az audio-, video- és tápellátást. A vezeték nélküli kamerák akkumulátorral működnek, amelyek vagy tölthetők, vagy időnként cserére szorulnak

A rejtett biztonsági kamerákat magasan kell elhelyezni. A kamerák magasba helyezése nemcsak jobb láthatóságot biztosít, hanem gyermekektől, háziállatoktól és potenciális bűnözőktől is távol tartja a rendszert.

Ha kamerát telepít az ablakon kívülről történő fényképezés céljából, ne feledje, hogy az IR elmossa a képeket. Tehát a probléma megoldásához vagy kikapcsolhatja az éjjellátó funkciót, vagy esetleg megtalálhatja a módját, hogy blokkolja a fényt a helyiségből.

Milyen típusú biztonsági kamerát érdemes választani?

Mindannyian tudjuk, hogy ha a képminőségről van szó, minél nagyobb a felbontás, annál jobb. De ez vonatkozik a biztonsági kamerákra is?

rejtett otthoni biztonsági kamera 3

A válasz erre a kérdésre egy szürke területen rejlik. Bár a nagyobb felbontás azt jelenti, hogy a képminőség jobb lesz, ez azt is jelenti, hogy a képek több felvételi helyet foglalnak el. A 4K-s képek nagyjából négyszer annyi helyet igényelnek a merevlemezen, ha 1080p-s képekre cserélnék őket. Egy 4k-s kamerarendszer általában sokat igényel

átfogóbb internet és eszközkészlet. Ezért ezt a rendszert preferálják leginkább a vállalkozók.

Reméljük, hogy segíthetünk Önnek abban, hogy megismerje otthona rejtett biztonsági rendszereit!

Add a Comment

Your email address will not be published.