Nézze meg, milyen típusú laptop jó neked 40 000 alatt

A laptopok nélkülözhetetlen eszközök a mai világban. A világjárvány óta jelentőségük tízszeresére nőtt, különösen a diákok és a szakemberek körében. Az online kurzusok rendkívül megnehezítették a hallgatók számára tanulmányaik, projektjeik, megbízásaik és egyéb felelősségi köreik kezelését egy jó és megbízható laptop nélkül. Másrészt a legtöbb szakember, sőt szabadúszó is használja laptopját otthoni munkára, megbeszéléseken vesz részt, prezentációkat, táblázatokat, modelleket és egyéb feladatokat készít a nap folyamán. Jelentősen megnőtt az ezekkel az eszközökkel csökkentett teljes munkaterhelés, és sok ember számára a régi készülékek már nem fogják kielégíteni az igényeit.

Ha az Ön készüléke jelenleg sem felel meg az Ön igényeinek, akkor lehet, hogy itt az ideje a frissítésnek. Az új készüléknek nemcsak a sebességet, a termelékenységet, a tárhelyet vagy más olyan területeket kell lendítenie, amelyek a régi készülékeiből hiányoznak, hanem megfizethetőnek kell lennie, és indokolnia kell az árát. Gyakran tapasztaljuk, hogy sok minőségi darab sok diák vagy akár szakember számára elérhetetlen. Az egyik megoldás erre a problémára, ha ezeket az eszközöket az EMI-től vásárolja meg. A Bajaj Finserv EMI Store a legjobb hely exkluzív termékek vásárlásához az EMI-nél. Számos Navratri és Diwali ösztönzőt vehet igénybe, például pénzvisszatérítési kuponokat akár Rs értékben. 5000, a szokásos leleteken és kedvezményeken felül.

Ez a cikk megvizsgál néhány fontos tényezőt, amelyeket szem előtt kell tartania 40 000 alatti laptop vásárlásakor.

Laptop mérete – A legfontosabb tényező az, hogy milyen munkát kíván végezni új laptopjával. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő méretet választotta. Mérete nem olyan, mint egy laptop RAM-é vagy tárhelye, mert utólag nem bővíthető. Bármelyik méretet is választja, megragadt, ezért alaposan gondolja át. A laptopok mérete általában 11,6 hüvelyk és 17,3 hüvelyk között mozog. Ha a hordozhatóság és a mozgás prioritást élvez, a kisebb Windows laptop a megfelelő megoldás. Keressen 12,5 hüvelykes vagy 13,3 hüvelykes képernyővel rendelkező laptopokat, amelyek tömege körülbelül 1-1,5 kilogramm. Ne feledje azonban, hogy ezek a számítógépek nem feltétlenül ugyanazokkal az élvonalbeli processzorokkal vagy grafikus kártyákkal rendelkeznek, mint nagyobb rokonaik.

A legtöbb esetben korlátozott számú portjuk is lesz. Ha az új eszközzel végzett munka nagyobb képernyőt vagy külön grafikát igényel, akkor nagyobb képernyőméretet kell fontolóra vennie. Ezek a kisebb laptopok ideálisak azok számára, akik gyakran utaznak az eszközeikkel, például utazási bloggerek vagy diákok számára, akiknek nincs szükségük nagy feldolgozási teljesítményre.

Processzor – Új laptop vásárlásakor nehéz figyelmen kívül hagyni az Intel Core támogatási eszközeit. Valószínűleg észrevette a címkéket az összes új Intel Core i3 laptopon a régebbi eszközökben vagy a Core i5 és Core i7 processzorokon a legtöbb új eszközben, még akkor is, ha nem ismeri a szakzsargont. Sokan úgy gondolják, hogy az Intel Core processzorok adják a legjobb eredményt, ha többfeladatos munkavégzésről beszélünk. A Core i3 chipek gyakran megtalálhatók a régebbi és pénztárcabarát rendszerekben, míg a Core i5 laptopok teszik ki a legtöbb új középkategóriás számítógépet. A Core i7-tel működő eszközök azoknak valók, akiknek a legtöbb laptopjukra van szükségük.

Ne feledje azonban, hogy a Core i5-tel vagy Core i7-tel hajtott rendszer ára lényegesen több lesz, mint egy Core i3 laptopé. Tehát ha 40 000 INR alatti eszközt keres, válasszon egy Intel Core i5 processzorral rendelkezőt. Ezenkívül az AMD Ryzen Mobile CPU-i jelenleg néhány kiválasztott gyártótól elérhetőek laptopokban és notebookokban. Ha Ön játékos, ez egy különösen vonzó választás a felfedezéshez. A Ryzen Mobile processzorokat jellemzően az AMD Vega grafikus chipjeivel kombinálják, amelyek jelentősen felülmúlják az Intel integrált játékgrafikáját.

RAM – Korábban nem volt szüksége 4 GB-nál több RAM-ra, hogy a legtöbbet hozza ki számítógépéből. Általában a 8 GB-ot kell manapság minimumkövetelménynek tekinteni. A 16 GB a megfelelő választás, ha nagy felhasználó vagy. Eközben, ha a játékosok a legjobb élményre vágynak, fontolóra kell venniük a memória 32 GB-ra (vagy nagyobbra) bővítését. A több RAM lehetővé teszi, hogy több alkalmazás működjön egyidejűleg, és a rendszer bármikor gyorsan hozzáférhet több adathoz, ami nagyon hasznos az olyan műveleteknél, mint a fénykép- és videószerkesztés. Ha Ön profi, és gyakran használja számítógépét, fontolja meg egy 8-16 GB RAM-mal rendelkező eszköz beszerzését. A hallgatók azonban azt gondolhatják, hogy a 4-8 GB RAM-mal rendelkező számítógépek elegendőek.

Tárolókapacitás – A merevlemezek régebben divatosak voltak, de az utóbbi években – különösen a vékony és könnyű laptopoknál – kínossá váltak. Ennek az az oka, hogy lassúak, terjedelmesek, és jelentős hőt és zajt bocsátanak ki. Az SSD tárolótípus viszont lényegesen nagyobb sebességet biztosít a merevlemezhez képest, csendesen működik, és úgy telepíthető, hogy a laptop tömege és térfogata nem nő jelentősen. A legtöbbet

A gyártók e látszólagos jellemzők miatt elkezdték az SSD-tárolást szabványként használni a laptopok számára. Ha új laptopjához SSD tárolótípust vásárol, meg fog lepődni, hogy milyen gyorsan képes betölteni az alkalmazásokat, lekérni az adatokat és elindulni.

Az egyetlen probléma az, hogy az SSD-k nem rendelkeznek akkora nyers kapacitással, mint a merevlemezek. Ráadásul az SSD-tárolók gyakran drágábbak, mint a hagyományos merevlemezek a rúpia/gigabájt arány tekintetében. Előfordulhat, hogy egy 128 GB, 256 GB vagy 512 GB kapacitású laptopnál ragad, ami sokkal többe kerülne, mint egy 1 TB vagy 2 TB merevlemezes laptop. Sok laptop- és PC-gyártó ma már kisebb SSD-t és nagyobb merevlemezt kombinál ennek kompenzálására. Ez biztosítja az ügyfeleknek a gyorsaság előnyeit, ha az operációs rendszerüket SSD tárhelyen tartják, miközben elegendő hely marad a többi adat számára.

Ezek voltak a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell venni laptop vásárlásakor. E tényezők kombinációja segíthet Önnek optimalizálni az igényeinek megfelelő eszköztípust, miközben pénzt takarít meg. Ezen túlmenően, az EMI-nél mindig kereshet ilyen eszközöket. A Bajaj Finserv EMI Store lehetővé teszi, hogy prémium termékeket vásároljon egyszerű EMI-ken. A Bajaj Finserv EMI hálózati kártyával az EMI-knél is ingyenesen megvásárolható a készülék.

Add a Comment

Your email address will not be published.