Tanulja meg ezt az 5 logikai hibát a hirdetésekben, hogy okosabban vásárolhasson

A boltmániások, a közgazdászok és a hirdetők pszichológiai játékot alkalmaznak a logikai pontatlanságok reklámozásba való belefoglalására. Ezzel a cikkel segítünk megérteni és azonosítani a hirdetési pontatlanság példáit. Vegyük ezt a példát. Fellapoztál az Instagramon, és megláttál egy terméket, amiről nem is tudtad, hogy létezik.

Rájön, hogy szüksége van rá, és megveszi. De hamar rájössz, hogy nem erre volt szükséged. Impulzív vásárlás a javából.

Íme, mi történt. Egy hirdető ügyesen beültetett egy reklámhibát, amely valamit kötelezőből kötelezővé változtatott. Hogyan vehetnek rá a hirdetők arra, hogy olyat vásároljunk, amire valójában nincs szükségünk? Hogyan teszik pillanatok alatt szükségletté vagy kívánsággá terméküket?

A marketing kezdete óta számos példa volt a reklámozás pontatlanságára. A pszichológiáról több elmélet is szóba kerül. De ha ismerjük ezeket a tévhiteket, akkor ráébredhetünk arra, hogy a reklámok miként vezethetnek félre bennünket.

Íme néhány népszerű hirdetési hiba:

 • Halo effektusok
 • fogd be
 • A Férfihoz
 • Szalma ember
 • Hagyományos bölcsesség
 • Alkalmi felslutningar
 • Fellebbezés a hatósághoz
 • Neked is
 • Ebben a cikkben részletesen megvizsgálunk néhány hirdetési hibát. Néhány jó példa is bekerült.
 • Halo effektusok
 • logikai hibák a reklámban 1

Személyes kedvencem, ez a hirdetőtől származhat. Gyakran ez a vásárlók véleménye is. Egy cég, amely egy dologban jártas, azt állítja, hogy másban is jártas. Ennek a reklámozási hibának a gyakran emlegetett példája az, hogy az Apple olyan termékeket hozott létre, amelyek túlmutatnak szakértelmén. Legyen szó szoftverről vagy tervezésről szakértelmük, az iPod és az Airpower vezeték nélküli töltőkkel kapcsolatos elektronikai szakértelmükről is beszéltek. Ezek a termékek nem jártak sikerrel.

Mit tehetsz ellene? Tudja meg, hogy a márka szakértője-e a vásárolt terméknek.

fogd be

A marketingben elterjedt használat, átmeneti hibák vagy csúszós lejtők akkor fordulnak elő, amikor egy adott eseményből következtetéseket vonunk le, és azt a saját hasznunkra fordítjuk. A közösségi média korában a “moment marketing” divatos szó. Ugyanezt a téveszmét használja fel egy közelmúltbeli esemény kihasználására.

A közelmúltban India aranyérmese, PV Sindhu 20 márkát emelt a bíróság elé a tokiói olimpián, amiért engedély nélkül használta nevét és képmását. A Baseline Ventures ügynökségével együtt 5 millió Rs kártérítést követel mindegyik márkától.

Mit tehetsz ellene? A védjegyek használatánál körültekintően kell eljárni. A vevőknek válogatósnak kell lenniük azokkal a társaságokkal szemben, amelyek eseményeket használnak fel, hogy hírnevet keltsenek márkájukkal kapcsolatban. Az ilyen üzenetek általában rossz helyen vannak.

A Férfihoz

A TechThirsty.com egyik legnagyobb keresési lekérdezése a termékek összehasonlítására szolgál. Például Apple vs Samsung vagy Chrome vs Firefox. A márkák az Ad Hominem reklámozási logikai hibáiba is belemerülnek, hogy felerősítsék érveiket. Lehet pozitív vagy negatív.

Például az indiai politika tele van olyan érvekkel, amelyek az ellenfél gyengeségeit használják fel az álláspontjuk bemutatására. Negatív megvilágításba helyezi a játékot.

Az autóipar azonban pozitívan használta az Ad Hominemet álláspontjának közlésére. Ne hagyja ki ezt a hirdetést a BMW-től, amely gratulál a Mercedes 100. évfordulójához. Annak ellenére, hogy ádáz rivális, a BMW szórakoztató reklámot készített, amely gratulált ellenfeleinek, de jó reklámot is kapott.

Mit tehetsz ellene? Tudd, hogy azok a márkák, amelyek jobban kiemelik ellenfeleik „negatív” tulajdonságait, mint „pozitív”-juk, nem biztos, hogy együtt járnak el.

Szalma ember

Ez gyakori a reklámokban és az életben. Találkozzon azokkal a jelekkel, amelyek az ellenfél tényeit vagy állításait befolyásolják, oly módon, hogy könnyen ellensúlyozzák érveiket. Ehhez nem szükséges, hogy az érvelés igazságos vagy helyes legyen. Ha egy gyenge esetet kitalálnak, az üres érv. Amikor a tényeket és az érvet félre adják, az egy vasember érv.

Az egyik leggyakoribb példa a szalmabáb hibáira a reklámokban a híres Wendy hirdetése: “Hol van a marha?” A gyorséttermi lánc reklámkampányával eltúlozta, hogy más láncok “húst” adtak a hamburgereikhez. Ezzel a saját hamburgereik méretét akarták kiemelni.

Mit tehetsz ellene? Legyen óvatos, ha a hirdetők másokról beszélnek. Ehelyett nézze meg, mit kínálnak. Valóban megéri a termékük az árát?

Hagyományos bölcsesség

Az évszázad egyik divatos hibája, ez azt jelenti, hogy valami, ami a múltban igaz volt, mindig érvényes lesz. Valójában sok alternatív egészségügyi termék és természetes szépségápolási termék magas árú termékeket árul azon tévhit alatt, hogy termékeik jobbak, mert „hagyományos bölcsességet” használnak.

Mit tudsz csinálni? Legyen óvatos azokkal a márkákkal, amelyek „természetesnek” mondják magukat, vagy „nagymama receptje” van. Előfordulhat, hogy nem mindig a legjobb, vagy nem éri meg azt az árat, amelyen meg vannak jelölve.

A fogyasztóknak ma tisztában kell lenniük a reklámozás logikai pontatlanságaival. Tekintettel a virágzó D2C piac megjelenésére, ismernünk kell a jeleket, mielőtt reklámszöveg alapján vásárlási döntést hoznánk. Tud további logikai hibákról a hirdetésekben? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben.

Add a Comment

Your email address will not be published.