ÚTMUTATÓ A LEGJOBB HÓÁRAMLÁS KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Ismerkedjen meg a Lowe hómaró típusaival és funkcióival, és találja meg a hóeltakarítási igényeinek legmegfelelőbb gépet. Az igényeinek leginkább megfelelő hómaró kiválasztása némileg függ attól a területtől, amelyet meg kell takarítani, de az is meghatározza, hogy milyen típusú hót szoktak eltávolítani.

Lowes általában körülbelül 10 gázüzemű, 2 elektromos és 2 vezeték nélküli hómaró modellt kínál minden üzletben. Külön rendelésre körülbelül 40 különböző hómarót is kínálnak, amelyek megérkezése akár 2 hétig is eltarthat. Az első hóesés szórakoztató. Utána minden kemény munka, főleg ha lapátot használsz! A havazás után a legnagyobb munka a felhajtó és a járda kitakarítása – ezt a nehéz munkát pedig a hómaró segítségével könnyíthetjük meg a legjobban.

Milyen típusú hómaró illik hozzád?

Mind az egyfokozatú, mind a kétfokozatú gépek alkalmasak a hó eltakarítására az úttestről és a járdáról, de különböző módon távolítják el a havat, és mindegyik a legjobban működik különböző típusú havazás esetén. Legyen szó elektromos hómaróról vagy gázhómaróról, számos funkcióval rendelkező hómaró közül választhat. Amikor különböző modelleket néz, tartsa szem előtt a következő kérdéseket, amelyek segítenek szűkíteni a választási lehetőségeket:

  • Mekkora területet kell megtisztítani?
  • Olyan funkciókra van szüksége, mint az elektromos indítás, lámpák vagy kézi melegítők?
  • Mennyi hó esik évente és milyen gyakran esik?
  • A gáz- vagy elektromos modellt részesíti előnyben?

A hómarók három fő típusa a kétfokozatú gáz, az egyfokozatú gáz és az egyfokozatú elektromos. Mivel ezek közül a típusok közül egynél több is meg tudja oldani az Ön tipikus hóeltakarítási munkáit, fontos figyelembe venni mindegyik előnyeit.

A kétfokozatú ventilátorok ellenállnak a 8 hüvelyk feletti havazásnak. Ezek a nagy teljesítményű ventilátorok a legjobbak nagy területek megtisztítására, és motoros kerekekkel rendelkeznek, hogy jobban kezeljék az egyenetlen terepet, és csökkentsék a vezető fáradtságát.

Nézze meg az Amazon Cold Weather felszereléseit: kesztyűk, csizmák, sapkák, hőtartók

A kétfokozatú hómaró általában nagyobb és erősebb, így jó választás mély hóhoz. Ha olyan területen él, ahol minden évben sok hó esik, egy kétlépcsős hómaró lehet a megfelelő út. Tökéletes “tó hatású hó”, 12 hüvelykes vagy annál nagyobb havazás vagy nagy hószállingózás kezelésére. A kétfokozatú gépek először egy erős, fogazott csavarral gyűjtik össze a havat. Ekkor egy nagy sebességű kerék veszi át az irányítást, felnyomja a havat az ereszcsatornából, és kidobja az útból.

A kétfokozatú hómarók tökéletesek nagy utakra, kavicsos felületekre és keményen tömött hóra. Gyorsabban és hosszabb ideig engedik el a havat, mint az egyfokozatú fúvók, amelyek egy nagy sebességű kereket használnak a csavar mögött. A kavicsos üzemhez kétlépcsős modell szükséges, mert a tisztítócsavar nem érinti a talajt, állítható csúszópapucsok kissé megemelik.

Gáz vagy villany. Egy vagy két lépés?

Az egyfokozatú fúvók könnyebbek és könnyebben kezelhetők, mint a kétfokozatú modellek. Ezek a ventilátorok a legalkalmasabbak közepes méretű területek megtisztítására, ahol 8 hüvelyk vagy kevesebb hó esik. A havat a csavar a kimeneti csúszdán keresztül vezeti ki. Az egyfokozatú hómaróval egy nagy sebességű rotor hatékony mozgással gyűjti össze és dobja ki a havat.

A Toro Power Curve technológiája segíti a rotort az egység előrehajtásában, így könnyebben használható és irányíthatóbb. Az egylépcsős hómarók a járdát is letisztítják, így nem kell visszamenni és lapátolni vagy söpörni a munka befejezéséhez. Az egylépcsős gépek jók a legtöbb burkolt felhajtóhoz és járdához. Mivel a járdáig tisztítanak, nem szabad bevonat nélküli felületeken használni.

Legjobbak egyszerre akár 9 hüvelykes hó eltakarítására is. Még akkor is, ha a kerekek nem motorosak, minden egyfokozatú egység rendelkezik csavarokkal, amelyek érintkeznek a felülettel, ami korlátozott előrehajtást biztosít. A legjobban használhatók burkolt felületeken.

Elektromos hómarók: Az elektromos hómarók tökéletesek teraszok, tornácok, sétányok és kis és közepes méretű autóbeállók tisztítására. Jól bírják a könnyű és közepes havat, és akkor működnek a legjobban, ha sima, burkolt felületeken használják. Kisebb felületeken, mint fedélzetek, lépcsők, teraszok és kis járdák – ahová a nagyobb hómaró nem ér el – megfontolandó az elektromos hómaró.

Az elektromos modellek általában gazdaságosabbak és kisebb tömegűek, mint gázüzemű társaik, így könnyen manőverezhetők. Mivel be kell dugni őket, ezek a ventilátorok általában az otthonához közelebb eső területeken működnek a legjobban. Elektromos hómaró használatakor feltétlenül vásároljon olyan erős, kültéri hosszabbítót, amely megfelel a modell teljesítményigényének. Ezenkívül csak a szükséges méretet vásárolja meg, hogy elkerülje a szükségtelen áramveszteséget.

Gázhómaró: A gázhómaró nagy teljesítményt nyújt, és egyfokozatú és kétfokozatú modellben is elérhető. Az egyfokozatú fúvóknak van egy csavarja, amely feltöri a havat, majd felemeli és oldalra dobja. A kétfokozatú egységeknek van egy csavarja, amely felemeli a havat, és egy járókerék, amely elfújja, így tisztítani tudják

az út nagyobb erővel.

Összességében a gázüzemű egységek valamivel nehezebbek, és előzetesen nagyobb befektetést igényelnek, de ideálisak nagy mennyiségű nehéz hó eltakarítására a nagy felhajtókról. Noha rendszeres karbantartást igényelnek, és üzemanyagot égetnek el, nagyobb hatótávolságot és eltakarítási teljesítményt biztosítanak, mint más hóeltakarítási eszközök. Használjon egylépcsős egységeket a sima, kis és közepes méretű felhajtók, sétányok, tornácok, teraszok és fedélzetek megtisztításához az enyhe és közepes hótól.

A kétfokozatú egységek, amelyek szélessége akár 45 hüvelyk is lehet, nem csak nagyobb és hosszabb felhajtókat, hanem aszfalt vagy kavics nélküli felhajtókat is kezel. Ideálisak a nehéz rakományok nedves hóval történő eltávolítására a hosszú, széles felhajtókról.

Ne felejtsen el biztonságosan dolgozni

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság szerint a hódobások évente 3000 ujjsérülést okoznak, beleértve az amputációt is. Soha ne tisztítsa meg kézzel az eltömődött csúszdát vagy csavarházat. A legtöbb géphez ma már műanyag tisztítószerszám tartozik, de elegendő egy seprűnyél is.

A hó mellett a hómaró – különösen egy kis egylépcsős modell – képes felszedni és kidobni jeget, kavicsot és egyéb tárgyakat. Munka közben tartsa távol az embereket és a háziállatokat. Gázüzemű gépeknél használjon hallásvédőt. Tankolás előtt várja meg, amíg a gázüzemű modell motorja lehűl. Elektromos modelleknél használjon kültéri hosszabbító kábelt földzárlati megszakító funkcióval, és tartsa távol a vezetéket a forgó csavartól.

Add a Comment

Your email address will not be published.